I WANT EVERYONE TO KNOW

From 7 to 10 February 2019 an advertisement airplane would fly into the sky above Rotterdam, carrying the message ‘I WANT EVERYONE TO KNOW’. The flights were scheduled from 1 to 2 PM. Unfortunately all four(!) flights had to be cancelled because of the weather.

An alternative flight plan has been developed: in May 2019 ‘I WANT EVERYONE TO KNOW’ will make one big flight along the four largest Dutch cities: Amsterdam, Rotterdam, The Hague and Utrecht.

This project is made possible by the support of 65 donors that participated in the
crowdfunding campaign that I started in order to raise funds for this project.

Information about the project (Dutch only):

Over ‘I want everyone to know’

‘I want everyone to know’ is een uiting van het onvermogen om de dingen die je met iedereen zou willen delen, te kunnen delen. Die onmacht wil ik benadrukken door de tekst zo ‘luid’ mogelijk en zo publiek mogelijk, met een reclamevliegtuig de lucht in te sturen.

De tekst, ‘I want everyone to know’ gaat over alle dingen in je leven die zo bepalend zijn voor wie je bent, maar die je niet naar buiten brengt. Omdat er omstandigheden zijn waardoor dat niet kan, uit schaamte, angst voor afwijzing, omdat je een ander in bescherming neemt, of omdat het niet past in het beeld dat anderen van je hebben. Of zelfs het beeld dat je van jezelf hebt.

Ik denk dat dit een universeel thema is dat veel verder gaat dan de gangbare opmerkingen dat iedereen op social media alleen maar succesverhalen publiceert. Want zo kun je tekst natuurlijk ook lezen: als een schreeuwerig exhibitionisme van het ego. Helemaal in de context van een kunstbeurs, waar iedere kunstenaar vooral gezien wil worden.